Laserscanning op het water door samenwerking Geomaat en Pro-linQ ingenieurs.

september 2014

Geomaat en Pro-linQ ingenieurs hebben de jarenlange samenwerking verder uitgebreid. Begin juli is een project uitgevoerd waarbij de specialismen van beide bedrijven zijn gecombineerd. Het Streetmapper 360 systeem van Geomaat, bestaande uit twee 360 graden laserscanners, panoramacamera en high-tech postioneringsysteem is gecombineerd met het multibeam systeem (R2Sonic) van Pro-linQ ingenieurs.

Door deze unieke combinatie van meetsystemen is het nu mogelijk om gelijktijdig boven- en onderwater te meten. Dubbele metingen zijn vanaf nu niet meer nodig. Ideaal voor het bepalen van vaarwegprofielen en doorvaarthoogten.

Directeur Jolle Jelle de Vries van Geomaat is enthousiast over deze samenwerking: “In het kader van asset-management zijn er vele toepassingen voor dit systeem. Asset management begint namelijk bij een uitgebreide opname van het areaal. Met dit systeem worden alle risicovolle objecten volledig in kaart gebracht”

Directeur Gaauwe Reitsma van Pro-linQ ingenieurs onderschrijft dit en benadrukt vooral de mogelijkheden om op deze wijze efficiënter en daarmee tegen lagere kosten een kwalitatief hoogwaardig product te leveren.

“Pro-linQ ingenieurs heeft dit jaar geïnvesteerd in de bouw van een nieuwe aluminium survey-/peilboot uitgerust met een multibeam en singlebeam systeem. Bij het ontwerp en de inrichting van de trailerbare boot is alle ervaring en expertise ingezet om de boot technisch zo breed mogelijk inzetbaar te maken. Het combineren van het multibeam systeem van Pro-linq ingenieurs met het Streetmapper 360 systeem van Geomaat is hiervan het eerste succesvolle resultaat”.

De eerste resultaten van de test zijn zeer positief. De test-opstelling zal worden vervangen door een aluminium bracket over de volledige breedte van de boot. De combinatie scanner/bracket wordt als complete set achter op de boot geplaatst en kan snel gemonteerd en gedemonteerd worden.

 

 

 

Bekijk hier de video.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

www.Geomaat.nl  (link naar mobile mapping)
Jolle Jelle de Vries 06-52611346

www.Pro-linQ.nl  (link naar survey/Sirius)
Gaauwe Reitsma 06-13643015