Over ons

Pro-linQ ingenieurs is een onafhankelijk, landelijk werkend bureau met meer dan 25 jaar specialistische kennis en ervaring op het gebied van civiele techniek, geodesie en hydrografie. We kijken voor- en in samenwerking met onder meer aannemers, Rijkswaterstaat, Provincie en gemeentes naar passende, creatieve en praktische oplossingen. Daar waar nodig werken we nauw samen met gespecialiseerde bedrijven, waarbij Pro-linQ het initiatief en de eindverantwoordelijkheid behoudt. Een integrale aanpak die onze klanten een hoge kwaliteit en efficiency in tijd en geld biedt.

Onze klanten waarderen Pro-linQ ingenieurs om haar flexibiliteit, ook als er snel geschakeld moet worden. Daarnaast ervaren zij een hoge kwaliteit van de geleverde diensten en producten, service en het feit dat een afspraak ook een afspraak is. Persoonlijke aanpak, kwaliteit, service en flexibiliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Pro-linQ ingenieurs heeft in de afgelopen jaren een betrouwbare naam opgebouwd en voor haar klanten (Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, ingenieursbureaus en aannemers) inmiddels vele duizenden kilometers aan vaarwegen, kanalen, rivieren, natuurgebieden, kite- en surfstranden, zee- en industriehavens, zandwinlocaties en geulen op de Waddenzee ingemeten.

Historie

De basis van Pro-linQ ingenieurs is in de jaren negentig door Gaauwe Reitsma gelegd. Destijds werkzaam bij Boskalis en later als uitvoerder/projectleider bij Fernhout Aannemingsbedrijf te Zwolle. Binnen dit aannemingsbedrijf is in 1996 het ingenieursbureau ‘E&S Engineering en Survey B.V.’ opgezet met als doel de eigen organisatie te faciliteren in surveywerkzaamheden (zandzuigers), ingenieursdiensten en landmeetkundige werkzaamheden.

Gaauwe Reitsma werd intern gevraagd om bij E&S Engineering en Survey het team te versterken. En na een start met drie mensen, groeide E&S al snel uit naar 6-7 werknemers.

E&S ging vervolgens de markt op en nam al spoedig externe opdrachten aan, waardoor het klantenbestand groeide. Een voormalige patrouilleboot van de politie werd omgebouwd naar een surveyboot ‘Echo’. Het was een tijd waarbij digitaal inmeten middels een akoestisch signaal nog innovatief en vooruitstrevend was. In 2004 werd E&S verkocht aan een landelijk werkend ingenieursbureau.

Na dit nog een aantal jaren te hebben geleid, is in 2007 Pro-LinQ ingenieurs gestart. Binnen de vakgebieden Hydrografie, Geodesie en Civiele techniek zijn al vele mooie projecten uitgevoerd. Onze kennis en ervaring op deze vakgebieden is groot, waardoor wij voor een efficiënt en nauwkeurig eindresultaat zorg kunnen dragen.

Onderstaand nog een tweetal foto’s uit de jaren negentig.