Laad- en loskade J. Wildeman Storage & Logistics

Plaats - Farmsum
Werkzaamheden - Lodingswerkzaamheden, maken 3D-ontgravingsmodellen t.b.v. baggerwerkzaamehden
Opdrachtgever - Koninklijke Oosterhof Holman

In opdracht van Oosterhof Holman heeft Pro-linQ ingenieurs, ten behoeve van de realisatie van een laad- en loskade, multibeammetingen uitgevoerd. Tevens is er een 3D-ontgrondingsmodel gemaakt voor de baggermonitoringssystemen.

J. Wildeman Storage & Logistics, specialist in de opslag van gevaarlijke stoffen en bijbehorende logistieke diensten, heeft zijn locatie op bedrijventerrein Farmsumerpoort uitgebreid met een eigen laad- en loskade. De laatste afrondende werkzaamheden aan de 135 meter lange kade zijn uitgevoerd en ontving Wildeman het eerste binnenvaartschip, de Deltatrans.

De nieuwe kade is geschikt voor schepen tot 110 meter en ligt aan het Eemskanaal bij het 20 hectare grote terrein van J. Wildeman Storage & Logistics, dat voorheen in eigendom was van kabelfabrikant Draka. In eerste instantie zullen er alleen binnenvaartschepen aanleggen, maar in de toekomst zullen er ook (kleine) zeeschepen aan de kade afmeren. J. Wildeman Storage & Logistics gaat voornamelijk containerschepen ontvangen, die geladen en gelost worden met een zogenaamde reach stacker. Deze reach stacker is speciaal voor de overslag van containers uitgerust met een zogeheten verlengde spreader.