Loding ‘De Zandmeren’ Kerkdriel

Plaats - Kerkdriel
Werkzaamheden - Lodingswerkzaamheden Zandmeren
Opdrachtgever - HDB Civiel

De Zandmeren is een gebied rondom een drietal met elkaar verbonden zandgaten aan de Maas bij Kerkdriel in de provincie Gelderland. De plassen zijn ontstaan door zand- en grindwinning. De plassen zijn ongeveer 40 meter diep, en zijn per boot vanaf de Maas toegankelijk. Het gebied rond de plassen is in gebruik als recreatieterrein met horeca, sportmogelijkheden en strand. Er zijn verschillende jachthavens en er zijn aanlegplaatsen voor klassieke schepen. Verder staan er op dit moment een klein aantal vakantiewoningen, is er een evenemententerrein aanwezig en is het een geliefde plek voor duikers.

Tevens hebben De Zandmeren een belangrijke functie bij de hoogwaterbescherming.

De Zandmeren biedt kansen voor meer recreatie voor inwoners en toeristen. Daarom wordt er geïnvesteerd in de Zandmeren. Samen met met ondernemers en andere betrokkenen wil de gemeente De Zandmeren en de recreatie naar een hoger plan tillen. In het ‘Masterplan Maas’ wordt dit beschreven.

Voor aannemer HDB-Civiel uit Kerkdriel hebben wij, middels een multibeammeting (loding), de waterbodem gedetailleerd in kaart gebracht. Op de bodem hebben wij meerdere objecten/wrakken gevonden die dateren uit de tijd van de zandwinning.

Met deze meting kan er gewerkt worden aan een nieuwe inrichting van de omgeving.