Buitenzwembad ‘Het Atol’ te Zeewolde

13 september 2012

Voor de gemeente Zeewolde heeft Pro-linQ ingenieurs het buitenzwembad ‘Het Atol’ ingemeten. Het zwembad is in april 2012 opgeleverd, waarbij tevens een eindmeting is gedaan. Middels het uitvoeren van periodieke metingen kan sedimentverplaatsing inzichtelijk worden gemaakt. Pro-linQ heeft hiervoor de juiste middelen ingezet: een peilboot / voorzien van apparatuur voor het meten van zeer ondiep/shalow water (tot 40 cm, zie foto) gecombineerd met een landmeter voorzien van waadpak en GPS-RTK (voor het inmeten van de waterlijn en het strand).

 

 

Tulp-eiland Zeewolde

In 2013 start de gemeente Zeewolde met de aanleg van vier eilandjes die samen een tulp vormen.  In het plan is het eiland beeldbepalend en verschijnt in de vorm van een tulp. Het hoofdeiland met de havenkom vormt de bloem van de tulp en de steel wordt gevormd door de eilandenreeks. Hier is plaats voor natuurontwikkeling. Het geheel wordt met het vaste land verbonden via een mooi vormgegeven loopbrug. Aan de kant van Polderwijk komen ook strandjes en andere (recreatieve)voorzieningen.

Er is op en rond de tulp aandacht voor ontspanning en watersport. Er komt een aanleghaven, botenhelling, een start-finishtoren, strandjes en men kan er eventueel kamperen. Er komen parkeervoorzieningen en tal van groenvoorzieningen en grasveldjes. Ook is er veel aandacht voor de natuur, vooral in de ‘steel van de tulp’.

De buitenrand van het eiland wordt gevormd door de basaltoever met onderbrekingen / jollenvelden voor strandjes voor het zwemmen en te water laten van kleine bootjes. De binnenzijde ‘de havenkom’ krijgt en harde waterrand voor het aanleggen van de boten.

Dit jaar wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden en in 2013 zal de daadwerkelijke aanleg van het eiland en de stranden starten. De verdiepingen in het Wolderwijd worden tegelijkertijd gerealiseerd in het kader van werk-met-werk maken; het zand uit de verdiepingen wordt gebruikt voor de aanleg van de stranden en het eiland. Het Tulpeiland is onderdeel van het Integrale Inrichtingsplan Veluwe Randmeren dat door de Europese Unie wordt gefinancierd.

Pro-linQ ingenieurs verricht, in het kader van de voorbereiding, de meetwerkzaamheden op de locatie van het Tulpeiland alsmede de zandwinlocaties.