Herinrichting vuilstort Teylingen

2 april 2012

De voormalige vuilnisbelt in Warmond wordt heringericht als recreatiegebied met een uitkijkpunt over de Kagerplassen. Het gebied bij de vuilnisbelt is ook een van de weinige plekken waar je vanuit Sassenheim zo dicht bij de Kageplassen kunt komen. De werkzaamheden zijn gestart in september 2012 en zijn gereed februari 2013.

Aannemersbedrijf Van Ooijen heeft de werkzaamheden uitgevoerd. Er is vastgesteld dat er geen vervuiling in het grondwater aanwezig is, en er wordt daarom alleen een kunststof laag over de vuilnisbelt aangebracht met daarover 0,5 tot 1 meter grond. Het gebied stond vol met bomen. Hiervan zijn circa 20 bomen gespaard. De rest van de bomen en struiken zijn verwijderd. Na de sanering worden er nieuwe bomen teruggeplaatst met een stamdikte van 25 centimeter. Tussen de bomen wordt een parkeerterrein met circa 16 parkeerplaatsen aangelegd. Op het terrein zijn diverse paden aangelegd die deels ook geschikt zijn voor rolstoelen. Het gerealiseerde uitkijkpunt op de hoek aan de kant van de Zandsloot zal 3 tot 4 meter hoog worden.

Pro-linQ ingenieurs heeft de nulmeting verricht en een 3D model (as-built) gemaakt. Tevens zijn er volumeberekeningen gedaan en de 3D-machinefiles gemaakt.

Status: gereed