Van Oord

17 augustus 2009

Hanzelijn, 2009

Opdrachtgever
In opdracht van railinfrabeheerder ProRail realiseerde Van Oord als participant in de Combinatie Hanzelijn NL het ontwerp en de bouw van de Hanzelijn, traject Lelystad РDrontermeer. Dit tracé van de spoorlijn is circa 25 kilometer lang. Behalve de aardebaan worden er twintig grote kunstwerken aangelegd. De kruising met de A6 springt het meest in het oog en voor het toekomstige station in Dronten zal de ruwbouw worden aangelegd.

Werkzaamheden
De werkzaamheden van Van Oord Nederland bestaan met name uit de leverantie van zand, uitvoering van het grondwerk en het toepassen van consolidatietechnieken.

De oplevering van dit deel van de Hanzelijn is in december 2009.

Resultaten
Het contract maakt deel uit van de Hanzelijn, de nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle. De complete Hanzelijn is in 2012/2013 gereed. De reistijd per trein tussen de Randstad en het noorden en noordoosten van Nederland zal dankzij de nieuwe spoorlijn aanzienlijk korter worden.

De combinatie Pro-linQ ingenieus & Dialog Survey hebben, alvorens met het spuiten van zand te beginnen, het gegraven cunetprofiel  ingemeten.